ABI Demo Day - 29 november kl 15

Kom och träffa spännande framtidsföretag på en och samma dag!

För dig som söker intressanta företag att vara med och utveckla, stötta, investera i eller bara inspireras av.

Vi bjuder på pitchtävling, inspirerande talare, nya startup företag, smakrik buffé och härligt mingel!

Read More
Sarah Gotthold
Vi grattar Exeri som vann pitchtävlingen på DI startup tour i Luleå - här kan du se alla pitchar

Di Startup Tour tog tempen på de svenska bolagen i norr, när jakten på nästa techsuccé gjorde sitt stopp i Luleå. De bolag som från ABI tävlade var, Once Upon, Team Tools, 3eflow och Exeri. Vinnare blev Exeri, som med hjälp av algoritmer och nya mätmetoder vill halvera tiden för strömavbrott. Det var en idé som räckte hela vägen till segern därmed en plats i finalen i Stockholm 28 november.

Read More
Sarah Gotthold
Rösta fram “Årets startup” på näringslivsgalan i Piteå

Nu ska ”Årets Startup” koras vid årets näringslivsgala i Piteå.

Vi söker: ”En entreprenör eller ett företag som vågat testa nya banor, som erbjuder en unik produkt eller tjänst och som visat att dess innovativa affärsidé är skalbar och kan utvecklas till ett lönsamt och livskraftigt internationellt tillväxtbolag.”

Read More
Sarah Gotthold
Going Global - information 7 juni 11.30 - 12 i Luleå eller 16-17 i Skellefteå

Going Global!

Are you interested in starting to do IT/Tech business international? Do you have a global mind-set and a scalable business model that address a global/international problem/opportunity? If you also have launched your offering, have paying customers and are at least two full-time dedicated resources – then this could be the chance for you!

Thursday 7 th of June:

11.30 – 12.00 (including lighter lunch) at Aurorum in Luleå
16.00-17.00 (including fika) at The Great Northern in Skellefteå

Per Jansson and Katharina Saalo from Business Sweden will inform you about their Going Global program. The plan is to start up the program here in the north during this fall. This is a unique opportunity to get heaps of inspiration, knowledge and experience coached on site.

Welcome!

Read More
Sarah Gotthold
ABI Demo Day 22 maj kl 15-19 i Skellefteå

För dig som söker intressanta företag att vara med och utveckla, stötta, investera i eller bara inspireras av. Inspirationstalare: ”Från skotertur till designföretag med världen som marknad”  Erik Lindmark, grundare EoE glasses. Headbanger Lures och Kalix Teknik berättar om hur allt började och var de är på väg nu. Pitchtävling med 15 000 kr till vinnande företag!

Read More
Sarah Gotthold
Startup-bolaget Exercite får 1,2 miljoner kronor i stöd från Region Norrbotten

Vi på ABI är glada att presentera Anton Arvidsson, som tillsammans med sin medgrundare Petter Rodhelind har förvekligat deras affärsidé och startat Exercite. De jobbar nu för fullt med att ta fram en köp- och säljplattform för idrottsutövare. Det nystartade företaget Exercite är med i ABI Accelerator som syftar till att få igång affärerna. Boden Business Park har också varit med på deras resa och just nu har de har just beviljats stöd på 1,2 miljoner kronor från Region Norrbotten. Han har också få fått klart med ett kompletterande lån via Swedbank och Norrlandsfonden.

Read More
Sarah Gotthold
Sverigepremiären för världsomspännande eventet Act in Space blir i Luleå

Första gången som eventet Act in Space arrangeras i Sverige blir det i Luleå med Arctic Business Incubator som värd.

Act in Space är ett internationellt arrangemang, ett så kallat fun-fieldhackaton, som ska få studenter och företag att intressera sig för rymdteknik. 

Act in Space arrangeras samtidigt den 25-26 maj i 60 städer i 40 länder på fem kontinenter.

-Det blir en övning i att lära sig jobba med utmaningar och affärskoncept. Det kommer att ge effekter för framtiden. De som är med får verktyg för att utveckla sina affärer, säger Kristina Öhman, projektledare och affärsrådgivare på ABI.

Read More
Sarah Gotthold