Sverigepremiären för världsomspännande eventet Act in Space blir i Luleå

Första gången som eventet Act in Space arrangeras i Sverige blir det i Luleå med Arctic Business Incubator som värd.

Act in Space är ett internationellt arrangemang, ett så kallat fun-fieldhackaton, som ska få studenter och företag att intressera sig för rymdteknik. 

Act in Space arrangeras samtidigt den 25-26 maj i 60 städer i 40 länder på fem kontinenter.

-Det blir en övning i att lära sig jobba med utmaningar och affärskoncept. Det kommer att ge effekter för framtiden. De som är med får verktyg för att utveckla sina affärer, säger Kristina Öhman, projektledare och affärsrådgivare på ABI.

Read More
Sarah Gotthold
Welcome to our lunchmeeting @startups 14 februari kl 11.45-12.45

The theme is - Innovative Ultra-wideband application!

Ultra-wideband possibilities & problems

You will learn about how to utilise the speed of light to provide the precise positioning for every day usage.

Join us for a free lunch and listen to one of our entrepreneurs explaining a cutting edge technology that enables a centermeter accuracy and performance in different application needs. You will meet Kristoffer Ödmark CEO at WideFind one of the startup company in space incubator - ESA BIC Sweden.

Read More
Sarah Gotthold
Nytt investmentbolag - Arctic Ventures ska investera i start-ups

Nu startar vi affärsängelbolaget Arctic Ventures, som ska investera i startups redan när det kliver in i inkubatorn.

Tillgången på kapital har en avgörande betydelse vid starten och tillväxten för nya kunskapsintensiva företag. För att stärka bolagen som tillhör Arctic Business Incubator startar vi nu ett nytt affärsängelbolag - Arctic Ventures. De mest lovande högteknologiska exportbolagen som antas till inkubatorn ABI kommer att få från 300 000 kr i startkapital. Pengar som kan växlas upp med annat kapital och ge en ordentlig skjuts framåt.

Read More
Sarah Gotthold
​ABI startar samarbetsprojekt för växande spelindustri i Österbotten och Västerbotten

Arctic Business Incubator genomför tillsammans med Yrkeshögskolan Novia i Jakobstad ett Botnia-Atlantica finansierat projekt Qvarken game industry med fokus på att hjälpa dataspelsföretagen i Österbotten och Västerbotten. Spelföretag i området har möjlighet att söka in till en ettårig acceleratorprocess där de med hjälp av spelindustriexperter utvecklar sitt företag.

Read More
Sarah Gotthold
Heta start-ups i kallt klimat

Flera digitala bolag från Norrbotten och Västerbotten har på kort tid blivit världsledande inom sina respektive områden.

– Kylan och avstånden har bidragit till att vi tidigt satsade digitalt. Vi är få människor på stor yta och bor långt från storstäderna, så bra kommunikationer har alltid varit viktiga. IT gav oss nya möjligheter att samarbeta och göra affärer, säger Jens Lundström, vd för Arctic Business Incubator (ABI).

Read More
Sarah Gotthold
Julhälsning med nytt från oss!

Nu startar investmentbolaget Arctic Ventures där du som affärsängel kan investera i nya startupbolag som antas i inkubatorn.

Styrelseacceleratorn hjälper företag att få in kompetens i bolagen.

Vill du utveckla din affärsidé - gå ABI accelerator med workshopserie som startar i januari 2018. 

Read More
Sarah Gotthold
Tunga investerare från Mellby gård träffade ABI bolag

Rune och Johan Andersson från Mellby gård besökte Luleå för att träffa nya startup bolag som kan vara intressanta att investera i. På besöket hos oss fick de möta ädelstensexperten Torbjörn Lindwall med företag Gemometrics, Elisabeth Johansson, Exeri som kan felsöka elnäten på ett effektivt sätt och sist men inte minst Christian Olsson och Anton Flygare, Sustainalube som tagit fram ett unikt smörjmedel för en renare och miljövänligare industri. Med på besöket var också Luleås kommunalråd Niklas Nordström och nya vd för Luleå Näringsliv, Li Skarin.

Read More
Sarah Gotthold