Hur får vi fler kvinnor att ta ledande positioner i företagen? Ett ökat fokus har gett resultat

ABI har en utbildning som kallas Styrelseaccelerator där deltagarna får lära sig hur ett startup bolag fungerar. Intresset var stort när ABI:s Styrelseaccelerator startade sin andra omgång i slutet av förra året och platserna fylldes snabbt. Femton blivande styrelseledamöter deltar och i år är 75 procent av deltagarna kvinnor. Det är en ökning med 15 procent sedan förra omgången. Av de som deltog då är flera nu styrelseledamöter och en av kvinnorna har utsetts till ordförande i ett av startup-bolagen.

Read More
Sarah Gotthold
Brain Parkour competition- science in business out

Vi utmanar dig att tänka stort och annorlunda. Att tänka "out of the box" och skapa ny innovativa idéer som löser vardagliga problem och arrangerar en affärstävling 15-16 februari i Luleå.
Låt oss träna "Brain Parkour" tillsammans. Forskare behöver dina kreativa idéer för att vi alla ska kunna skapa en bättre värld. Oavsett vad du har för kompetenser och specialiteter är du välkommen!

Read More
Sarah Gotthold
Nu börjar det ta fart i Piteå

Bara i år har vi mött 60 team/bolag i Piteå som vill utveckla sina affärsidéer och planer framåt. Ett nytt bolag, Centropy AB har nu kvalat in till en tvåårig process hos oss tillsammans med ESA och Rymdstyrelsen där de får möjlighet att testa sin effektiva kylteknik för elektronisk utrustning. Idag har vi även flera andra bolag på väg in, alla med fokus på export, finansiering och utveckling under 2019. Summeringen av vad som är på gång är “full fart in mot 2019” och för dig i parken, PSP - håll utkik för vi kommer arrangeras spännande event under våren, vill du veta mer är vår dörr alltid öppen - så välkommen förbi på en kaffe!

/ Jens Lundström, vd ABI

Read More
Sarah Gotthold
ABI Demo Day - 29 november kl 15

Kom och träffa spännande framtidsföretag på en och samma dag!

För dig som söker intressanta företag att vara med och utveckla, stötta, investera i eller bara inspireras av.

Vi bjuder på pitchtävling, inspirerande talare, nya startup företag, smakrik buffé och härligt mingel!

Read More
Sarah Gotthold
Vi grattar Exeri som vann pitchtävlingen på DI startup tour i Luleå - här kan du se alla pitchar

Di Startup Tour tog tempen på de svenska bolagen i norr, när jakten på nästa techsuccé gjorde sitt stopp i Luleå. De bolag som från ABI tävlade var, Once Upon, Team Tools, 3eflow och Exeri. Vinnare blev Exeri, som med hjälp av algoritmer och nya mätmetoder vill halvera tiden för strömavbrott. Det var en idé som räckte hela vägen till segern därmed en plats i finalen i Stockholm 28 november.

Read More
Sarah Gotthold
Rösta fram “Årets startup” på näringslivsgalan i Piteå

Nu ska ”Årets Startup” koras vid årets näringslivsgala i Piteå.

Vi söker: ”En entreprenör eller ett företag som vågat testa nya banor, som erbjuder en unik produkt eller tjänst och som visat att dess innovativa affärsidé är skalbar och kan utvecklas till ett lönsamt och livskraftigt internationellt tillväxtbolag.”

Read More
Sarah Gotthold
Going Global - information 7 juni 11.30 - 12 i Luleå eller 16-17 i Skellefteå

Going Global!

Are you interested in starting to do IT/Tech business international? Do you have a global mind-set and a scalable business model that address a global/international problem/opportunity? If you also have launched your offering, have paying customers and are at least two full-time dedicated resources – then this could be the chance for you!

Thursday 7 th of June:

11.30 – 12.00 (including lighter lunch) at Aurorum in Luleå
16.00-17.00 (including fika) at The Great Northern in Skellefteå

Per Jansson and Katharina Saalo from Business Sweden will inform you about their Going Global program. The plan is to start up the program here in the north during this fall. This is a unique opportunity to get heaps of inspiration, knowledge and experience coached on site.

Welcome!

Read More
Sarah Gotthold
ABI Demo Day 22 maj kl 15-19 i Skellefteå

För dig som söker intressanta företag att vara med och utveckla, stötta, investera i eller bara inspireras av. Inspirationstalare: ”Från skotertur till designföretag med världen som marknad”  Erik Lindmark, grundare EoE glasses. Headbanger Lures och Kalix Teknik berättar om hur allt började och var de är på väg nu. Pitchtävling med 15 000 kr till vinnande företag!

Read More
Sarah Gotthold
Startup-bolaget Exercite får 1,2 miljoner kronor i stöd från Region Norrbotten

Vi på ABI är glada att presentera Anton Arvidsson, som tillsammans med sin medgrundare Petter Rodhelind har förvekligat deras affärsidé och startat Exercite. De jobbar nu för fullt med att ta fram en köp- och säljplattform för idrottsutövare. Det nystartade företaget Exercite är med i ABI Accelerator som syftar till att få igång affärerna. Boden Business Park har också varit med på deras resa och just nu har de har just beviljats stöd på 1,2 miljoner kronor från Region Norrbotten. Han har också få fått klart med ett kompletterande lån via Swedbank och Norrlandsfonden.

Read More
Sarah Gotthold