Om oss

En av världens bästa inkubatorer med nära koppling till universitetet

 
header-omoss-1.png
 
Top-Business-Incubator---Affiliated-With-(17_18).jpg
 
 

Arctic Business Incubator är Sveriges nordligaste inkubator men också världens 7:e bästa med nära koppling till Luleå tekniska universitet. Vi finns i norra Sverige - ett område som omfattar 20 kommuner, 300 000 invånare och 20% av Sveriges totala yta. Vår uppgift är att utveckla entreprenörer och deras innovativa affärsidéer till lönsamma och livskraftiga internationella tillväxtbolag. Vi vänder oss både till våra egna innovatörer och entprenreörer men även till dig som vill flytta hit med din innovation.

Vi vill hjälpa dig som studerar eller forskar, är egen innovatörer eller kanske du idag har eller jobbar i ett bolag men vill spinna-iväg en ny idé. Vi finns både för dig som redan finns här i Norr- och Västerbotten men vill även hjälpa dig som vill komma hit med din ide oavsett var du finns i världen.


 

Kan ni hjälpa just mig?

Vi jobbar med idéer från alla branscher som möter våra kriterier. Idéerna kommer t.ex. från enskilda entreprenörer, Luleå Tekniska Universitet, institutioner och forskningsorganisationer samt existerande bolag.

Vi ger dig och din idé tillgång till rätt nätverk – nationella och internationella – samt råd och effektiva metoder för idé- och affärsutveckling och stöd att bygga rätt team runt dig.

Vi har även några speciella projekt- och sektorsatsningar som du kan läsa om längre ner under våra projekt.

 

Varför ska jag välja Arctic Business Incubator?

Med över 10 års erfarenhet och som en av Sveriges top-10 inkubatorer (Vinnova Excellence) kan du vara säker på att vi ger dig allt stöd du behöver.

Vi har hjälpt över 100 företag och 1000+ idéer att komma framåt. Boka gärna ett möte med oss så kan vi berätta mer samt sätta dig i kontakt med några av de bolag vi jobbat med tidigare. 

ABI är medlem i SISP, en branschorganisation för Sveriges inkubatorer och Science Parks, med 65 medlemmar över hela Sverige som tillsammans hyser över 5 000 företag med cirka 72 000 sysselsatta.

Vi står bakom Arctic Business Incubator

Vi startade 2005 i Luleå och är ett privat svenskt aktiebolag som ägs av LTU Holding AB, Norrlandsfonden, Region Norrbotten, Luleå kommun och Skellefteå industrihus AB.

Vår verksamhet finansieras av våra ägare, Kiruna kommun, Piteå kommun, Längmanska Företagarfonden, Framtidsbanken samt av Vinnovas Excellens program – en satsning på inkubatorer där endast ett mindre antal av Sveriges bästa inkubatorer är utvalda.

Vi har även ett antal projekt som finansierinas av TVV, ESA, Rymdstyrelsen, Skellefteå Kraft m.fl.

Våra projekt


 

ESA BIC Sweden

Rymdinkubatorn ESA BIC Sweden är en nationell satsning på uppdrag av ESA, European Space Agency. Den finansieras och stöttas av ESA, Rymdstyrelsen och Vinnova. ESA BIC Sweden leds av Arctic Business Incubator i Luleå, samt genomförs i samarbete med Uppsala Innovation Centre och Innovatum i Trollhättan.

Hemsida  |  Facebook  |  Twitter 

 
 
northcleantech.png

North Sweden Cleantech

Syftet med North Sweden Clean Tech är att få fram nya och växande företag, fler kommersiellt bärkraftiga produkter och tjänster med miljörelevans. Stort fokus är att attrahera en internationell marknad för öka exporten av miljörelaterade tjänster eller produkter.

Hemsida  | Facebook

 
 

EIT Raw Materials

EIT RawMaterials är en satsning på innovation inom gruv- och mineralsektorn och består av 120 partners från 22 länder i Europa. Uppdraget är att stärka den europeiska råvaruindustrin genom att bygga nätverk och stärka relationerna mellan aktörer inom näringsliv, forskning och högre utbildning. En del i satsningen är att finansiera start-ups och större innovationsprojekt.

Hemsida  |  Facebook  |  Twitter  |  LinkedIn

 

GO Business

Hjälper entreprenörer inom tjänstesektorn med stöd och hjälp att driva upp sina idéer, från sitt första steg som företagare till att nå sina mål och visioner. Piteå Science Park är grundare av Go Business Incubator och ansvarar för verksamhetens utveckling, LTU Business driver projektet Go Business, Arctic Business Incubator är samverkanspartner.

Hemsida  |  Facebook  |  Twitter  |   Instagram  |  LinkedIn

 
RITspace.png

RIT Rymd för innovation och tillväxt

RIT är en satsning som Luleå Tekniska universitet med partner startat för att skapa regional tillväxt genom att stärka rymdbranschens förmåga att samverka inom forsknings- och innovationsprojekt där även små och medelstora företag ses som en viktig resurs.

Hemsida 

 

Skellefteå  Startup Accelerator

Skellefteå Startup Accelerator

Skellefteå Startup Accelerator drivs av ABI och är ett praktiskt orienterat program för nya entreprenörer. Programmet består av serie workshop med möjlighet att arbeta med sin idé i The Great Northern. Skellefteå Startup Accelerator är en del inom EU-projektet Smart Tillväxt som leds av Skellefteå Kommun. 

Hemsida  

 
arcticmirror.png

Arctic Mirror

Arctic Mirror är en satsning på att marknadsföra norra Sverige med målet att stärka den regionala utvecklingen i Norrbotten. Projektet gör vi i samarbete med Länsstyrelsen och Landstinget.

Hemsida  |  Facebook  |  Twitter    

 
 
qvarkengame.png

Arctic Game Lab

Arctic Game Lab är en organisation som jobbar för att stärka spel-industrin i Norra Västerbotten och Norrbotten (Skellefteå, Piteå, Boden, Luleå). ABI jobbar med dem kring affärsutveckling och hjälper till att skapa nya bolag här. Arctic Game Lab driver Innovation Game projektet för detta.

Hemsida  |  Facebook  |  Twitter  

 

Qvarken Game Industry

Syftet med projektet Qvarken Game Industry är att stärka och snabba upp startup-fasen och internationaliseringen för företag inom spelindustrin. Projektet implementerar verktyg och processer för spelindustri i innovationssystemet i Österbotten och Västerbotten, ökar spelföretagens kompetens kring affärsutveckling och internationalisering på den globala spelmarknaden.

Hemsida  |  Facebook  |  Instagram  

 
staytuned-1.png

Kolla in vad vi på ABI har för oss.

Entreprenorer_ESA.jpg