Top-Business-Incubator---Affiliated-With-(17_18).jpg
 
 

Arctic Business Incubator (ABI) är Sveriges nordligaste inkubator men också världens 7:e bästa med nära koppling till Luleå tekniska universitet. Vi finns från Skellefteå i söder till Kiruna i norr – ett område som omfattar 20 kommuner, 300 000 invånare och 20% av Sveriges totala yta. Vår uppgift är att utveckla entreprenörer och deras innovativa affärsidéer till lönsamma och livskraftiga internationella tillväxtbolag.

Vi vill hjälpa dig som studerar eller forskar, är egen innovatörer eller kanske du idag har eller jobbar i ett bolag men vill spinna-iväg en ny idé. Vi finns både för dig som redan finns här i Norr- och Västerbotten men vill även hjälpa dig som vill komma hit med din ide oavsett var du finns i världen.


 

Kan ni hjälpa just mig?

Vi jobbar med idéer från alla branscher som möter våra kriterier. Idéerna kommer t.ex. från enskilda entreprenörer, Luleå Tekniska Universitet, institutioner och forskningsorganisationer samt existerande bolag.

Vi ger dig och din idé tillgång till rätt nätverk – nationella och internationella – samt råd och effektiva metoder för idé- och affärsutveckling och stöd att bygga rätt team runt dig.

Vi har även några speciella projekt- och sektorsatsningar som du kan läsa om längre ner under våra projekt.

 

Varför ska jag välja ABI?

Med över 10 års erfarenhet och som en av Sveriges top-10 inkubatorer (Vinnova Excellence) kan du vara säker på att vi ger dig allt stöd du behöver.

Vi har hjälpt över 100 företag och 1000+ idéer att komma framåt. Boka gärna ett möte med oss så kan vi berätta mer samt sätta dig i kontakt med några av de bolag vi jobbat med tidigare. 

ABI är medlem i SISP, en branschorganisation för Sveriges inkubatorer och Science Parks, med 65 medlemmar över hela Sverige som tillsammans hyser över 5 000 företag med cirka 72 000 sysselsatta.

Vi står bakom ABI

ABI startades 2005 i Luleå och är ett privat svenskt aktiebolag som ägs av LTU Holding AB, Norrlandsfonden, Region Norrbotten, Luleå och Skellefteå kommun.

Vår verksamhet finansieras av våra ägare, Kiruna kommun, Piteå kommun, Längmanska Företagarfonden, Framtidsbanken samt av Vinnovas Excellens program – en satsning på inkubatorer där endast ett mindre antal av Sveriges bästa inkubatorer är utvalda.