English
 

Om oss

En av världens bästa inkubator med nära koppling till universitetet

 
helloquence-5fNmWej4tAA-unsplash.jpg
 
Top-Business-Incubator---Affiliated-With-(17_18).jpg
 
 

Arctic Business är Sveriges nordligaste inkubator men också världens 7:e bästa kopplad till Luleå tekniska universitet. Vi finns i norra Sverige - ett område som omfattar 20 kommuner, 300 000 invånare och 20% av Sveriges totala yta. Vår uppgift är att skapa nya framgångsrika innovativa tillväxt- och exportbolag från norra Sverige.

Vi söker dig som har en nytänkande affärsidé du vill förverkliga. Du kan vara student, forskare, innovatör eller kanske du jobbar i ett bolag men vill spinna-iväg en ny idé. Vi finns både för dig här i Norr- och Västerbotten men vill även hjälpa dig som vill etablera dig här med din ide oavsett var du finns i världen.


 

Kan ni hjälpa just mig?

Vi jobbar med idéer från alla branscher som möter våra kriterier. Idéerna kommer t.ex. från enskilda entreprenörer, Luleå Tekniska Universitet, institutioner och forskningsorganisationer samt existerande bolag.

Hos oss får du tillgång till rätt nätverk, både på nationell och internationell nivå. Hjälp att effektivisera metoder för att utveckla dina affärer på bästa sätt. Bygga och hitta rätt kompetenser till ditt team och sist men inte minst att få finansiering för att uppnå allt detta.

Vi har även några speciella projekt- och sektorsatsningar som du kan läsa mer om längre ner, under våra projekt.

 

Varför Arctic Business?

Vi har hjälpt över 150 företag och 1500+ personer med idéer att komma framåt. Med vår långa erfarenhet, rankad till en av Sveriges top-10 inkubatorer (Vinnova Excellence) och världens 7:e bästa med nära koppling till Luleå tekniska universitet kan du vara säker på att vi ger dig allt stöd du behöver.

Kom och träffa oss så berättar vi mer och ger dig gärna kontakt till några av de bolag vi jobbat tidigare med. 

Genom oss får du tillgång till ett brett nätverk bland annat tack vare vårt medlemskap i SISP, som är en branschorganisation för Sveriges inkubatorer och Science Parks, med 65 medlemmar över hela Sverige som tillsammans hyser över 5 000 företag med cirka 72 000 sysselsatta.

Vilka är bakom Arctic Business?

Vi startade 2005 i Luleå och är ett privat svenskt aktiebolag som ägs av LTU Holding AB, Norrlandsfonden, Region Norrbotten, Luleå kommun och Skellefteå industrihus AB.

Vår verksamhet finansieras av våra ägare, Kiruna kommun, Piteå kommun, Längmanska Företagarfonden, Framtidsbanken samt av Vinnovas Excellens program (en satsning på inkubatorer där Sveriges bästa inkubatorer är utvalda).

Vi har även ett antal projekt som finansierinas av Tillväxtverket, ESA European Space Agency, Rymdstyrelsen, Skellefteå Kraft m.fl.

Våra projekt


 

ESA BIC Sweden

Rymdinkubatorn ESA BIC Sweden är en nationell satsning på uppdrag av ESA, European Space Agency. Den finansieras och stöttas av ESA, Rymdstyrelsen och Vinnova. ESA BIC Sweden leds av Arctic Business Incubator i Luleå, samt genomförs i samarbete med Uppsala Innovation Centre och Innovatum i Trollhättan.

Hemsida  |  Facebook  |  Twitter 

 
 
northcleantech.png

North Sweden Cleantech

Syftet med North Sweden Clean Tech är att få fram nya och växande företag, fler kommersiellt bärkraftiga produkter och tjänster med miljörelevans. Stort fokus är att attrahera en internationell marknad för öka exporten av miljörelaterade tjänster eller produkter.

Hemsida  | Facebook

 
 

EIT Raw Materials

EIT RawMaterials är en satsning på innovation inom gruv- och mineralsektorn och består av 120 partners från 22 länder i Europa. Uppdraget är att stärka den europeiska råvaruindustrin genom att bygga nätverk och stärka relationerna mellan aktörer inom näringsliv, forskning och högre utbildning. En del i satsningen är att finansiera start-ups och större innovationsprojekt.

Hemsida  |  Facebook  |  Twitter  |  LinkedIn

 

GO Business

Hjälper entreprenörer inom tjänstesektorn med stöd och hjälp att driva upp sina idéer, från sitt första steg som företagare till att nå sina mål och visioner. Piteå Science Park är grundare av Go Business Incubator och ansvarar för verksamhetens utveckling, LTU Business driver projektet Go Business, Arctic Business är samverkanspartner.

Hemsida  |  Facebook  |  Twitter  |   Instagram  |  LinkedIn

 
RITspace.png

RIT Rymd för innovation och tillväxt

RIT är en satsning som Luleå Tekniska universitet med partner startat för att skapa regional tillväxt genom att stärka rymdbranschens förmåga att samverka inom forsknings- och innovationsprojekt där även små och medelstora företag ses som en viktig resurs.

Hemsida 

 
 
qvarkengame.png

Arctic Game Lab

Arctic Game Lab är en organisation som jobbar för att stärka spel-industrin i Norra Västerbotten och Norrbotten (Skellefteå, Piteå, Boden, Luleå). Arctic Business jobbar med dem kring affärsutveckling och hjälper till att skapa nya bolag här. Arctic Game Lab driver Innovation Game projektet för detta.

Hemsida  |  Facebook  |  Twitter  

 

Qvarken Game Industry

Syftet med projektet Qvarken Game Industry är att stärka och snabba upp startup-fasen och internationaliseringen för företag inom spelindustrin. Projektet implementerar verktyg och processer för spelindustri i innovationssystemet i Österbotten och Västerbotten, ökar spelföretagens kompetens kring affärsutveckling och internationalisering på den globala spelmarknaden.

Hemsida  |  Facebook  |  Instagram  

 
 

Spana in vad som händer i våra spännande startups! .

ArcticSpace-horiz_1920.jpg