Fler och häftigare spelbolag lockade till den populära mässan Nordsken i Skellefteå som växer för varje år

Nordsken är en unik företeelse, det finns nog inget liknande på något annat ställe, menade Dan Tronström och Henrik Jonsson på Goodbye Kansas Game Invest, en av eventets huvudsponsorer och en av Arctic Business Incubator kompetenspartners som också var på plats. Det kokade av kreativitet och skapande som blandades av nya samarbeten och affärer.

Read More
Sarah Gotthold
Nya företag stod i fokus på demo day - artikel Piteå Tidningen

Nystartade företag i Norrbotten fick möjlighet att visa upp sig när Arctic Business Incubator för första gången anordnade en demodag i Piteå.

Flera nystartade företag visade upp sina produkter och tjänster på Acusticim i Piteå. Bakom dagen stod Arctic Business incubator som hjälper entreprenörer att utveckla sina affärsidéer till lönsamma tillväxtbolag.

Read More
Sarah Gotthold
Rymdforum lockade nya företag och nytt nätverk för kvinnor i rymdbranschen

Ny rymdteknologi, satellit- och positioneringsdata ger möjligheter till nya affärsidéer och genom rymdinkubatorn ESA BIC Sweden finns ett fantastiskt stöd att få. Vi var på plats när Trollhättan arrangerade Rymdforum med ca 300 deltagare från hela rymdbranschen- industri, forskare och beslutsfattare, på nationell och internationell nivå. Piteå företagaren Jesper Eman fanns på plats med startup bolaget Centropy som visade på ett nytt sätt att kyla elektronik på mindre yta och mer effektivt sätt än befintliga lösningar.

Read More
Sarah Gotthold
Nu stärker vi teamet med Erica Holmström

Vi är glada att presentera Erica Holmström som blir vår ekonomiansvarige. Erica kommer närmast från Småföretagsbyran där hon arbetat som controller. Hon har lång erfarenhet från ekonomiarbete i olika roller och bred erfarenhet av redovisning inom mindre lokala och större multinationella företag. Hon har även erfarenhet av ekonomiska analyser och effektiviseringar av företagsprocesser.

Read More
Sarah Gotthold
Hur får vi fler kvinnor att ta ledande positioner i företagen? Ett ökat fokus har gett resultat

ABI har en utbildning som kallas Styrelseaccelerator där deltagarna får lära sig hur ett startup bolag fungerar. Intresset var stort när ABI:s Styrelseaccelerator startade sin andra omgång i slutet av förra året och platserna fylldes snabbt. Femton blivande styrelseledamöter deltar och i år är 75 procent av deltagarna kvinnor. Det är en ökning med 15 procent sedan förra omgången. Av de som deltog då är flera nu styrelseledamöter och en av kvinnorna har utsetts till ordförande i ett av startup-bolagen.

Read More
Sarah Gotthold
Brain Parkour competition- science in business out

Vi utmanar dig att tänka stort och annorlunda. Att tänka "out of the box" och skapa ny innovativa idéer som löser vardagliga problem och arrangerar en affärstävling 15-16 februari i Luleå.
Låt oss träna "Brain Parkour" tillsammans. Forskare behöver dina kreativa idéer för att vi alla ska kunna skapa en bättre värld. Oavsett vad du har för kompetenser och specialiteter är du välkommen!

Read More
Sarah Gotthold
Nu börjar det ta fart i Piteå

Bara i år har vi mött 60 team/bolag i Piteå som vill utveckla sina affärsidéer och planer framåt. Ett nytt bolag, Centropy AB har nu kvalat in till en tvåårig process hos oss tillsammans med ESA och Rymdstyrelsen där de får möjlighet att testa sin effektiva kylteknik för elektronisk utrustning. Idag har vi även flera andra bolag på väg in, alla med fokus på export, finansiering och utveckling under 2019. Summeringen av vad som är på gång är “full fart in mot 2019” och för dig i parken, PSP - håll utkik för vi kommer arrangeras spännande event under våren, vill du veta mer är vår dörr alltid öppen - så välkommen förbi på en kaffe!

/ Jens Lundström, vd ABI

Read More
Sarah Gotthold
ABI Demo Day - 29 november kl 15

Kom och träffa spännande framtidsföretag på en och samma dag!

För dig som söker intressanta företag att vara med och utveckla, stötta, investera i eller bara inspireras av.

Vi bjuder på pitchtävling, inspirerande talare, nya startup företag, smakrik buffé och härligt mingel!

Read More
Sarah Gotthold
Vi grattar Exeri som vann pitchtävlingen på DI startup tour i Luleå - här kan du se alla pitchar

Di Startup Tour tog tempen på de svenska bolagen i norr, när jakten på nästa techsuccé gjorde sitt stopp i Luleå. De bolag som från ABI tävlade var, Once Upon, Team Tools, 3eflow och Exeri. Vinnare blev Exeri, som med hjälp av algoritmer och nya mätmetoder vill halvera tiden för strömavbrott. Det var en idé som räckte hela vägen till segern därmed en plats i finalen i Stockholm 28 november.

Read More
Sarah Gotthold