​ABI startar samarbetsprojekt för växande spelindustri i Österbotten och Västerbotten

Vi söker nu företag till vårt acceleratorprogram för spelutvecklare. I projektet Qvarken Game Industry är målet att utvidga nätverket mellan Österbottens och Västerbottens spelindustri samt stärka spelföretagens affärsmodeller. Sista anmälningsdag för årets acceleratorprogram är 15 januari 2018.

Arctic Business Incubator genomför tillsammans med Yrkeshögskolan Novia i Jakobstad ett Botnia-Atlantica finansierat projekt med fokus på att hjälpa dataspelsföretagen i Österbotten och Västerbotten. Spelföretag i området har möjlighet att söka in till en ettårig acceleratorprocess där de med hjälp av spelindustriexperter utvecklar sitt företag. Acceleratorprocessen är indelad i tre masterclass-sessioner skräddarsydda för spelindustrin: Customer-centric product development, Monetization och Go-to-market. Vid processens slut åker företagen tillsammans med till Slush i Helsingfors där de får möjlighet att pitcha sina spelidéer.

Qvarken Game Industry projektet pågår fram till januari 2020. Acceleratorprocessen genomförs i huvudsak på engelska.

 

Mer information fås av:

Johann Prieur
Sr. Affärsrådgivare Arctic Business Incubator
johann.prieur@abi.se
+46 70-248 39 09
www.qvarkengameindustry.com

Fakta om Novia FoU - Jakobstad

Yrkeshögskolan Novias forskning och utveckling i Jakobstad fokuserar på kultur och entreprenörskap. Novias specialexpertis är projekt inom affärsutveckling för upplevelseindustrin, utveckling av spelindustrin, internationalisering och export inom konst och kreativa industrin samt entreprenöriell undervisning i konst- och kulturutbildning.

 

qvarkengame.png
Skärmavbild 2018-01-08 kl. 15.09.25.png
Sarah Gotthold