Vi är topprankad till en av världens främsta universitetsnära inkubatorer

Arctic Business Incubator är världens 7:e bästa inkubator med nära koppling till Luleå tekniska universitet visar UBI Global Benchmark study. Hela 259 inkubatorer från 53 länder, har utvärderats, alla med koppling till universitet.

ABI har rankas i kategorin ”Top University Affiliated Business Incubator”, en inkubator nära knuten till universitet som skapar tillväxt och ger mervärde för samhället i regionen. Priset presenterades och delades ut i natt i samband med World Incubation Summit i Toronto, Canada. Kristina Öhman och Jens Lundström från ABI var på plats för att ta emot utmärkelsen.

– Vi är ett väldigt stolt team på ABI som nu får kvitto på att det vi gör ger resultat. Vi arbetar hårt för att stötta våra fantastiska entreprenörer i regionen och kan glatt konstatera att vi tillsammans med våra partners hjälper dem att växa och lyckas snabbare, säger Kristina Öhman rådgivare, ABI.

Erkännandet visar att ABI utmärker sig och visar på att de som genomgått inkubatorprocessen har uppnått högre avkastning på sina bolag, attraherat mer investeringskapital och fortsätter sina framgångar även efter att de lämnat ABI. Bedömningen som UBI global gjort grundas på en stor jämförande undersökning med intervjuer av deltagande inkubatorer.

– Att vara topprankad i världen visar på att vi här i norr ligger i framkant och det är grymt kul. Vi har mycket att tacka Luleå tekniska universitet som är en viktig motor i regionen, säger Jens Lundström, vd ABI.

Några exempel på bolag från ABI som sticker ut extra är Netrounds, Satmisson och Behaviosec. Undersökningen visar att ABI-bolagen har, efter ett år på egen hand 13 procent högre överlevnadsgrad än det globala genomsnittet och 21 procent högre än det Europeiska. Efter fem år är motsvarande siffra 27 procent globalt och 25 procent för Europa.

UBI Global benchmark study 2017-2018 – se hela listan här.

Arctic Business

info@abi.se

Get started.

Tell us about your idea, business or interest in joining a startup or influential board. Invest in yourself, your company or project and let’s make it extraordinary.

See what we’re solving today

Learn about our innovative start-up launches, get to know our challenging problem-solvers and get exclusive Arctic Business insights.

© 2022 Arctic Business. All rights reserved.